Een blessuregevoelige sport

Golf is een populaire sport in Nederland en de laatste jaren is het aantal golfers sterk toegenomen. Ondanks het feit dat golf een lowimpact sport is, ondervindt 60% van de professionele en 40% van de amateurgolfers elk seizoen blessures.

De gemiddelde golfer brengt 4 tot 6 uur door op de golfbaan bij iedere ronde die hij of zij speelt over geaccidenteerd (heuvelachtig) terrein. Comfortabel schoeisel is daarom een must, omdat er al deze tijd een grote kans op voet-enkel- en rugblessures bestaat door slecht passende schoenen vooral bij oudere spelers. Daarnaast heeft goed schoeisel ook een positief effect op uw spel.

Voetklachten bij oudere golfspelers

Golfspel begint vanuit de voeten

Golfexperts beweren dat het golfspel begint vanuit de voeten. Timing, afstand en richting komen vanuit het onderlichaam en de voeten leiden de weg.

Als een ronde golf spelen u pijnlijke voeten bezorgt, bekijk dan eerst de pasvorm van uw schoenen. Weeg af of u niet moet veranderen naar meer stabiel, ondersteunend schoeisel. Als de pijn langer dan 3 ronden blijft aanhouden, ga dan eens langs bij een registerpodoloog of podotherapeut van Podozorg.

Steunzolen in uw golfschoenen

Gebruikt u steun- of therapiezolen in gewone schoenen? Vergeet dan niet ook steun- of therapiezolen voor uw golfschoenen te laten maken, soms kan het ook zijn dat u ze alleen met het golfen gebruikt, door de langere afstand van het wandelen.

Voor het golfen is het belangrijk dat u geen leren zolen gebruikt, maar sportzolen, deze zijn minder glad, meer demping, comfortabeler en minder wrijving, dus minder kans op blaarvorming, tevens zijn ze ook vochtabsorberender door vocht van buitenaf.

Veel voorkomende klachten

Veel voorkomende klachten bij het golfen zijn:

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Frank Henzen. Hij is (register) podoloog en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Nancy

    “Mijn dochter was meteen gewend aan de steunzolen, draagt de zolen elke dag en heeft ook geen last meer van haar achillespees.”

  • format_quote

    Ervaring van Bart

    “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

  • format_quote

    Ervaring van Sanne

    “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

  • format_quote

    Ervaring van Henriëtte

    “Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

  • format_quote

    Ervaring van Frans

    “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker