Podotherapeutisch onderzoek van uw voeten

Onze podologen en podotherapeuten onderzoeken uw voetklachten grondig en pakken deze met therapie en podotherapeutische oplossingen aan. Een uitgebreid voetonderzoek met metingen van uw stand en bewegingsfunctionaliteit, een computergestuurd drukmeetplatvorm, video-opnamen voor ganganalyse en een 2D-afdruk van uw voet vormen de basis voor het opstellen van een passend behandelplan. Een onderzoek kan er als volgt uitzien:

1. Vraaggesprek

Bij de eerste afspraak met de podoloog / podotherapeut vindt er een vraaggesprek plaats om uw klachten te bespreken en de mogelijke oorzaken te achterhalen. Vervolgens zal er een inspectie worden uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar eventuele afwijkingen aan uw voeten, knieën, benen, heupen en rug.

2. Functieonderzoek

Daarna vindt er een functieonderzoek plaats, waarbij er afhankelijk van uw klacht verschillende lichamelijke testen worden uitgevoerd om de beweeglijkheid en stabiliteit van uw gewrichten na te gaan. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van spiertesten en pijnprovocaties. De podoloog / podotherapeut onderzoekt onder andere de functie van uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug.

3. Uitgebreid onderzoek

Na het vraaggesprek en het functieonderzoek worden er, met behulp van verschillende apparaten, verder onderzoeken verricht naar uw voetklacht. Hiervoor worden, bijvoorbeeld, gebruikgemaakt van een scan glasplaat (2D scan van uw voeten), een drukmeting (met een drukmat meetplaat wordt de drukverdeling onder uw voeten gemeten), een podobaroscoop (een lichtbak waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst, waarmee de zolen van uw voeten bekeken worden om de drukverdeling te bepalen), een gananalyse (waarbij op een loopband met videocamera's de afwikkeling en beweging van de voet, knieën, heupen en romp worden getest) en echografie (waarbij de weke delen in kaart worden gebracht).

4. Diagnose en behandelplan

Na het analyseren van alle resultaten zal de podoloog / podotherapeut een podotherapeutische diagnose stellen, inclusief de (vermoedelijke) oorzaak van uw klachten. Vervolgens zal er in overleg met u een behandelplan worden opgesteld met bijbehorende behandeldoelen en mogelijkheden. Het behandelplan zal tijdens de vervolgafspraken worden geëvalueerd en alle informatie zal worden vastgelegd en verstuurd naar uw verwijzer of andere behandelaars.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

 • format_quote

  Ervaring van Maaike

  “Ben net teruggekomen van 4 dagen Disneyland Parijs, waar ik erg veel heb gelopen. Tot mijn verbazing heb ik geen last van rugpijn gehad.”

 • format_quote

  Ervaring van Edwin

  “De zolen werken zeer goed. Na erg lang lopen is de pijnklacht nog een 2tje waar het zeker een 8 was.”

 • format_quote

  Ervaring van Hulya

  “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

 • format_quote

  Ervaring van Frans

  “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker