24 mei 2023

De juiste sportschoen voor de vrouwelijke voet

Draag jij sportschoenen die aansluiten bij de behoeften van jouw voeten? We geven je graag een aantal tips voor het kiezen van de juiste sportschoen.

Door Robert Wonink

12 mei 2023

Voetklachten sinds knieprothese

Een grote groep mensen krijgen houding- en/of voetklachten na het plaatsen van knieprothese. Dit kan bijvoorbeeld komen door een beenlengteverschil.

Door Mark van Zijp

30 maart 2023

Preventieve voetzorg op de werkvloer

In dit blogartikel bespreken we waarom preventieve voetzorg op de werkvloer zo belangrijk is en wat je kunt doen om je voeten gezond te houden.

Door Jolanda Vos

16 maart 2023

Sportsteunzolen

Of je nu een recreatief sport of een topsporter bent: we willen allemaal zo comfortabel mogelijk onze sport beoefenen. Sportzolen helpen hierbij!

Door Loes van Vooren

16 februari 2023

Is er een pilletje tegen pijnlijke voeten?

Na overbelasting, inspanning en verkeerde schoenen komt het vaak voor dat uw voeten pijn doen. Pijn is een signaal om het een tandje minder te doen.

Door Ellie Sluijter

26 januari 2023

Nagelresectie

Bij een partiële nagelresectie wordt een deel van de ingegroeide nagel onder lokale verdoving verwijderd. De ingreep duurt circa 30 minuten per teen.

Door Gemma Nijzink

05 januari 2023

Minder last van een hallux valgus door eenvoudige oefeningen

Om minder last van de gevolgen van de hallux valgus te hebben is het belangrijk om o.a. soepele en sterke tenen te hebben. Dit kan door oefeningen!

Door Harrie Moerings

16 december 2022

Samenwerking tussen podotherapeut en fysiotherapeut

Een podotherapeut behandelt de patiënt op specialistische wijze vanuit de voeten, daarin kunnen de fysio- en de podotherapeut elkaar versterken.

Door Inge Klein Koerkamp

01 december 2022

Het belang van nazorg

Allerlei factoren hebben invloed op de mate van controles na een podologische behandeling. In dit artikel bespreken we het belang van nazorg.

Door Gijsbert Lalkens

25 november 2022

Welk voettype heb jij?

Een voettype is genetisch bepaald, maar een voet kan verder gaan doorzakken. Sommige mensen merken dan ineens een schoenmaat groter nodig te hebben.

Door Mandy Leusink

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

 • format_quote

  Ervaring van Hulya

  “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

 • format_quote

  Ervaring van Gerda

  “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

 • format_quote

  Ervaring van Henk

  “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Rosa

  “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker