Bekijk de onderstaande video

Uw voet is door uw podoloog onderzocht en er is geconstateerd dat u een klacht heeft die veroorzaakt wordt door een probleem in de achillespees. In deze video laten wij u zien hoe u met oefeningen de achillespees sneller kunt laten herstellen. Hoe eerder u start met oefenen des te groter de kans op herstel. Als u te lang wacht, kunnen de klachten verergeren.

Over de achillespees

De achillespees verbindt de kuitspier met het hielbeen. De driehoofdige kuitspier begin zowel boven als onder de knie en vormen, halverwege het onderbeen, samen de achillespees waarna deze aanhecht op het hielbeen.

Overbelasting van de achillespees

Oorzaken waardoor uw klachten zijn ontstaan hebben meestal te maken met overbelasting, bijvoorbeeld door hardlopen en sport. Mensen met een korte kuitspier kunnen de klachten ook ontwikkelen bij lang staan en lopen op blote voeten of platte schoenen.

Meer over deze voetklacht

Over de oefening

Deze excentrische training is een oefening waarbij u de aangedane pees weer belastbaar maakt. Hierdoor worden uw spieren sterker en bevorderd uw herstel. Voor deze oefening heeft u de volgende benodigdheden nodig:

  • Onderste traptrede of een stevig opstapje
  • Opgerolde handdoek
  • Stoel of trapleuning

Volgens het Alfredson-protocol moet u deze oefening (zie video) uitvoeren in 3 sets van 15 herhalingen. Begin de oefening met de knieën recht. Als u 3 sets van 15 herhalingen hebt uitgevoerd met uw knieën recht op de trede, herhaal dan het Alfredson-protocol met uw knieën licht gebogen. Voer weer 3 sets van 15 herhalingen uit.

De twee oefeningen van het Alfredson-protocol moeten tweemaal per dag worden uitgevoerd. Dat betekent dat u 's morgens en' s avonds 3 sets van 15 herhalingen van de knieoefeningen met rechte knie en gebogen knieën moet doen. In totaal zou u dagelijks 180 herhalingen van de oefening moeten uitvoeren.

Vind een praktijk

Heeft u vragen over deze oefening? Onze Podozorgers staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Clasina

    “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

  • format_quote

    Ervaring van Gerda

    “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

  • format_quote

    Ervaring van Jacqueline

    “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

  • format_quote

    Ervaring van Frans

    “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker