Afbeelding contactpersoon

Ineke de Jong

(Register) podoloog en MSU-echografist

Ontmoet Ineke de Jong. Zij is als (register) podoloog en MSU-echografist werkzaam bij Podozorg Spijkenisse, Podozorg Stad aan ’t Haringvliet en Podozorg Hellevoetsluis.

Korte biografie

Ineke is als (register) podoloog ingeschreven in het kwaliteitsregister voor de podologie.

Registerpodologen zijn paramedische voetspecialisten, genieten een wettelijke titelbescherming en vallen als beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg onder de wet BIG, hetgeen een voorwaarde is om voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

Naast podoloog heeft Ineke jarenlang ervaring als pedicure, gespecialiseerd in de behandeling van de diabetische/reumatische voet en het maken van ortheses en nagelbeugels.

Haar nieuwste specialisatie is echografie. Ineke is ingeschreven als lid bij de NVMBR.

"Echografie biedt enorme mogelijkheden. Ik kan onder andere beter bepalen of er sprake is van een hielspoor of een fasciitis plantaris (scheurtjes in de fascia plaat) of een probleem met de vetpolstering van de hiel en voorvoet. Ook artrose in de voet is direct zichtbaar op de echo!", aldus Ineke.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.