Contact image

Register(sport)podoloog en MSU-echografist

Ontmoet Jacqueline Lakeman. Zij is als register- en sportpodoloog en MSU-echografist werkzaam bij Podozorg Schagen (voorheen Podopraktijk Lakeman).

Opleidingen

Sinds 2007 ben ik bezig met podologie nadat ik eerst het volledige diploma heb gehaald voor registerpodologie waarna ik verder ben gegaan met de sportpodologie. Deze opleiding post-HBO sportpodologie heb ik met goed gevolg afgesloten. Sinds 2011 werk ik met echografie na eerst de basis opleiding voor voet en enkel te hebben afgerond. Ik was ook begonnen met de master opleiding echografie maar die heb ik deels afgerond door persoonlijke omstandigheden, wel volg ik met regelmaat bijscholing in de echografie met name voor de voet en enkel om de skills te verbeteren. In 2023 heb ik met goed gevolg het HBO Kwaliteitsmanagement voetzorg afgerond.

Bijscholingen

Daarbij volg ik regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen binnen de voetzorg.

Persoonlijke geschiedenis

Voor ik in de podologie terecht kwam, ben ik altijd bezig geweest met sport naast mijn gewone werk. Zelf ben ik een actief sporter geweest en dan met name judo en de bergsport. Ik heb altijd interesse gehad in andere sporten en dat resulteerde erin dat ik als sportmasseur enige jaren langs de kant van de lijn zat bij voetbal. Ook heb ik, nadat ik de vierdaagse van Nijmegen 2x had gelopen, verschillende groepen wandelaars begeleid tijdens de vierdaagse van Nijmegen.

Doordat ik in de jaren negentig een bepaalde periode regelmatig op Papendal zat bij Arnhem voor verschillende opleidingen gericht op de sportverzorging en het begeleiden van sporters met betrekking tot bewegingsleer en oefenvormen werd ik gevraagd mee te gaan naar Italie voor het begeleiden van een groep waterski-racers voor het EK in 1996. Later heb ik ook nog enige tijd een groep top-turners en trampolinespringers begeleid. Alles heeft er toe geleid dat ik in 2000 definitief mijn ontslag nam bij het Rijk waar ik werkzaam was en ben ik mij volledig gaan toeleggen op de sportmassage/verzorging en alles wat erbij hoort in een eigen praktijk.

Doordat ik wat last kreeg van fysieke klachten door het lange staan en het werken met mijn handen kreeg ik het advies iets anders te gaan doen wat resulteerde in het volgen van de opleiding voor registerpodologie nadat ik me eerst nog enige jaren heb verdiept in de haptonomie.

Mijn werkzame jaren ben ik begonnen in het buitenland (Noorwegen en Cyprus). Nadat ik terugkwam in Nederland heb ik eerst een korte periode administratief werk gedaan bij verschillende bedrijven voor ik als rijksambtenaar werkzaam werd bij de douane en dan met name in de opsporing. Hierdoor ben ik met een grote verscheidenheid van beroepen en mensen in aanraking geweest en heb zelfs een periode gevaren op de Noordzee. Als gevolg hiervan kan ik mij een goed beeld vormen als mijn patiënten mij vertellen wat voor werkzaamheden zij doen en wat zij tegenkomen tijdens hun werkzaamheden.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Lara

  “Vandaag voor de 2e keer bij Podozorg geweest. Voeten en zooltjes goed bekeken en podoloog concludeerde dat er nog meer resultaat behaald kan worden.”

 • format_quote

  Ervaring van Sija

  “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

 • format_quote

  Ervaring van Clasina

  “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

 • format_quote

  Ervaring van Larissa

  “Het consult was fijn, heel duidelijk en er wordt echt de tijd voor je genomen. Ik ben erg tevreden!”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker