Contact image

(Register) podoloog, fysiotherpeut en MSU-echografist

Ontmoet Mienke van der Goot. Zij is als (register) podoloog, fysiotherapeut en MSU-echografist werkzaam bij Podozorg Badhoevedorp en Podozorg Naarden.

Persoonlijke geschiedenis

Na afronding van mijn studie fysiotherapie in 1998 ontwikkelde ik bijzondere interesse voor enkel en voetproblematiek. De voet als fundament voor het menselijk bewegen.

Dit leidde tot een opleiding aan de Academie voor Podologie die in 2004 werd afgerond tot Registerpodoloog. Hierop volgend deed ik mee met de eerste lichting Basisopleiding Muskuloskeletal Ultrasound Enkel en Voet. Dit om de diagnostiek binnen mijn behandelplan te optimaliseren.

De laatste 10 jaar ben ik werkzaam bij Back in Shape Badhoevedorp hier ben ik fysiotherapeut en podoloog met speciale aandacht voor enkel en voetproblemen. Ook heb ik uitgebreide interesse in chronisch pijnproblematiek in brede zin. Een voet kan niet los gezien worden van mens en geest. Mijn aanpak richt zich op het biopsychosociale model.

In 2014 werd ik gevraagd om in de Bergman kliniek te komen werken. Hier ben ik echografist van enkel en voet in nauwe samenwerking met de sportarts en orthopedisch chirurg.

Om mijn vaardigheden verder te optimaliseren rondde ik in januari 2017 de deeltijd master Practitioner Muskuloskeletal Ultrasound af. In de Bergman kliniek richt ik mij volledig op de diagnostiek middels echografisch onderzoek. Gecombineerd met de ervaring als fysiotherapeut en podoloog levert dit een breed analytisch vermogen op die voordelig is voor de patiënt. Bij Podozorg Badhoevedorp richt ik mij naast de uitgebreide diagnostiek ook op een optimale behandeling en begeleiding bij pijnklachten.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

 • format_quote

  Ervaring van Jolanda

  “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

 • format_quote

  Ervaring van Karin

  “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker