Ingegroeide teennagels

Met ingroeiende (pseudo unguis incarnatus) of ingegroeide (unguis incarnatus) teennagels heeft iedereen wel eens mee te maken gehad. Dit blogartikel gaat over de oorzaken en behandelingen van ingegroeide teennagels.

Wat zijn de oorzaken van een ingroeiende of ingegroeide teennagel?

In de nagelwal komen vaak eelt en likdoorns voor ten gevolge van hevige druk tegen de zijkant van de teen en boven de nagelplaat. Dit kan veroorzaakt worden door het dragen van onjuist schoeisel en/of door irritatie ten gevolge van onregelmatigheden aan de nagelrand. Door de constante druk zal de huid reageren en trachten zichzelf te beschermen. Mensen knippen om de irritatie te verzachten hun nagels te kort af.

Het is vanzelf sprekend dat een schoen dan diep genoeg moet zijn en voldoende ruimte moet bezitten, een juiste leestvorm of leestrichting van de schoen en bovenal een juiste afwikkeling is belangrijk.

Zorg ervoor dat uw schoen goed past

Voor sporters en vooral voor joggers is het van belang dat de schoen goed past; in lengte, breedte en hoogte het gepolsterde hielstuk moet de hiel goed omsluiten zodat men tijdens de afwikkeling niet in het schoeisel naar voren glijdt. Door dit herhaald glijden ontstaan nagel en nagelwalproblemen.

Wat zijn de behandelingen van een ingroeiende of ingegroeide teennagel?

De podoloog kan in samenwerking met de medische pedicure voor u een oplossing bieden. Biomechanische oorzaken, traumatische oorzaken, bacteriële en funguese oorzaken worden dan bekeken en met u besproken.

Diverse behandelmethoden zijn:

  • Steunzolen;
  • Nagelregulatie; door middel van nagelbeugels;
  • Nagelreparatie; door middel van het toepassen van acryl en gel;
  • Drukverdelingstechnieken; doormiddel van vilt;
  • Siliconentechnieken.

Vind een praktijk

Heeft u last van ingroeiende of ingegroeide teennagels? Onze Podozorgers helpen u graag! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Marloes

    “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

  • format_quote

    Ervaring van Henriëtte

    “Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

  • format_quote

    Ervaring van Jolanda

    “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

  • format_quote

    Ervaring van Clasina

    “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker