Standsverandering van de kleine teen

Overliggende of onderliggende teen

Overliggende en onderliggende kleine tenen liggen niet netjes naast hun ‘buurteen’, de vierde teen, maar liggen er bovenop of juist onder.

Als de kleine teen omhoog staat, ligt deze gedeeltelijk bovenop de vierde teen. In de schoen kan dit oncomfortabel aanvoelen.

Een bovenliggende kleine teen ligt gedeeltelijk op de naastliggende teen.

Overliggende kleine teen

De kleine teen kan ook onder de vierde teen liggen. In dat geval is de kleine teen meestal ook naar buiten gedraaid. Het teentopje bevindt zich dan onder de vierde teen. Hierdoor loopt u op de rand van uw teennagel, dit geeft vaak klachten.

Bij een onderliggende kleine teen bevindt het teentopje zich onder de naastliggende teen.

Onderliggende kleine teen

Meer informatie

Oorzaken van standsverandering van de kleine teen

Overliggende en onderliggende kleine tenen liggen niet netjes naast hun ‘buurteen’, de vierde teen, maar liggen er bovenop of juist onder.

Lees meer

Klachten van standsverandering van de kleine teen

Zolang geen schoenen gedragen worden, zijn er vaak geen klachten. Door het ‘stapelen’ van tenen, drukt de bovenste teen tegen de schoen op plekken waar dit niet hoort.

Lees meer

Diagnose van standsverandering van de kleine teen

Bij het lichamelijk onderzoek van de voet is een overliggende of onderliggende kleine teen op het zicht te herkennen.

Lees meer

Behandelmogelijkheden van standsverandering van de kleine teen

Er wordt altijd eerst geprobeerd de klachten te verhelpen met een niet-operatieve behandeling. Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk voor een over- of onderliggende kleine teen.

Lees meer

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.