De vrouw stond aarzelend in de deuropening…

Die aarzelende vrouw in de deuropening van mijn praktijk had al weken hielpijnklachten. Werken ging moeilijk en wandelen ging niet meer. Ze had zelf al van alles geprobeerd. Soms leek het iets beter te gaan maar niets hielp afdoende. Toen er met echografie gezien was dat er sprake was van een peesplaatontsteking kon er een op maat gemaakte, druk ontlastende zool gemaakt worden. Met de juiste rekoefeningen had mevrouw na een paar weken al veel minder klachten.

Loop niet te lang met voetklachten

We zien heel vaak patiënten die al weken klachten hebben

Veel klachten aan het bewegingsapparaat komen door de stand van de voet of de beweging die de voet maakt tijdens de afwikkeling. Voeten veranderen in de loop van de jaren, net als de rest van ons lichaam. Daarom kunnen we ook patiënten vaak helpen met een steunzool. Veelvoorkomende klachten zijn bijvoorbeeld:

Bij artrose is het belangrijk dat het aangedane gewricht rust krijgt tijdens het lopen. Ook daarbij kunnen we helpen met een steunzool waarbij de voet goed ondersteund wordt en daardoor minder pijnlijk.

Onze voeten moeten hard werken

Je denkt er niet zo bij na maar onze voeten moeten hard werken. Ze dragen ons hele lijf tijdens wandelen en tijdens hardlopen vangen ze klappen op van 2-3 x ons lichaamsgewicht. Blijf niet te lang met klachten lopen maar vraag naar advies bij een podoloog of podotherapeut.

Vind een praktijk

Heeft u pijn in uw voet? Podozorgers helpen u graag van uw voetklachten af. Met meer dan 100 Podozorg praktijken is er altijd een Podozorger bij u in de buurt! Klik op de onderstaande knop en vind een de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Erica Last. Zij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Hulya

  “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

 • format_quote

  Ervaring van Marloes

  “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

 • format_quote

  Ervaring van Adrie

  “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

 • format_quote

  Ervaring van Sija

  “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

 • format_quote

  Ervaring van Henk

  “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker