Pijndemping door tapen

De gekleurde tapes zien we op allerlei manieren langs komen, zoals in de sportwereld en bij fysiotherapie. Je komt verschillende namen tegen zoals Cure-tape, Medical-tape en Kinesio-tape maar de toepassing is vrijwel hetzelfde.

In de voetenwereld wordt de tape ook steeds meer gebruikt en met name om meteen een pijnklacht te behandelen, zoals een lokale zwelling door een trauma of overbelastingsklachten aan spieren en pezen in de voet en enkel. Door de tape is er een betere bloedcirculatie en de zwelling neemt af waardoor spieren en pezen ook beter functioneren. Tapen kan ook goed samen met andere therapieën. De tape kan bijvoorbeeld de zooltherapie versterken om het herstel te versnellen.

Aanbrengen en gebruik van de tape

Het aanbrengen van de tape neemt niet veel tijd in beslag, maar het moet soms wel meerdere keren aangebracht worden voor het uiteindelijke resultaat.

De tape is huidvriendelijk en is ook lucht en vocht doorlatend. Doordat de tape rekbaar is voel je die niet zitten en kan meerdere dagen aansluitend gebruikt worden. Het mag zelfs nat worden en kan dus gedragen worden tijdens het douchen.

Voor wie is taping geschikt?

De meeste keren dat taping ingezet wordt in de praktijk is bij overbelastingsklachten van bijvoorbeeld de achillespees, de peesplaat van de voetzool (hielspoor), maar ook andere pezen in de voet kunnen door de tape beter functioneren.

Vind een praktijk

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van taping voor uw voetklacht? Podozorg Nederland is een groep (register) podologen en podotherapeuten die u hier graag in adviseren. Met meer dan negentig Podozorg praktijken zit er altijd een praktijk bij u in de buurt! Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Bron foto: Ria Flokstra - Podocentrum Alblasserwaard

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door John Sturris. Hij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Ria

    “Ik ben zeer tevreden over mijn steunzolen. Vanaf de eerste dag heb ik ze hele dagen in m'n schoenen zitten.”

  • format_quote

    Ervaring van Edwin

    “De zolen werken zeer goed. Na erg lang lopen is de pijnklacht nog een 2tje waar het zeker een 8 was.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

  • format_quote

    Ervaring van G.F. Werner

    “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

  • format_quote

    Ervaring van Ellen

    “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker