Geen pilletje, maar wel andere oplossingen

De vraag of er een pilletje is tegen pijnlijke voeten wordt vaak gesteld, maar het antwoord is helaas erg simpel: nee. Om pijnlijke voeten aan te pakken zult u geduld moeten hebben en door de zure appel heen moeten bijten. Natuurlijk zijn er oplossingen die de pijn aanpakken en na verloop van tijd zelfs geheel oplossen. De oplossing ligt vaak in de juiste combinatie van; minder belasten, uw voeten rust geven, goede demping, zolen, oefeningen, goede schoenen, fysiotherapie, koelen, pijnstillers, etc.. Maar pijnlijke voeten oplossen is ook een taak van de persoon die de pijn heeft.

Pijnlijke voeten aanpakken

Pijnlijke voeten zijn meestal door u zelf goed aan te pakken en op te lossen door bijvoorbeeld een weekje rust, uw houding aan te passen, eelt te verwijderen of oefeningen te doen. Op deze website vind u hints en tips over voetklachten en wat daar aan te doen.

Maar soms gaat de klacht niet weg. Het zelf herkennen van de oorzaak is lastig omdat pijn soms doorstraalt in de voeten en je lichaam een houding aanneemt om de pijn te vermeiden. Zo kan een pijnlijke hiel veroorzaakt worden door een peesplaat onder de voet of verkeerde afwikkeling van de voeten. Je zou eigenlijk een kijkje moeten kunnen nemen in de voet om het probleem en de oorzaak te bekijken.

Een bezoek aan een zorgverlener gespecialiseerd in voeten, zoals Podozorg, kan helpen de weg naar de oplossing te vinden. Een gespecialiseerde zorgverlener onderzoekt de voeten, kijkt naar uw houding en de afwikkeling van uw stappen, heeft de ervaring om onderscheid te maken en beschikt over middelen zoals voetscanners en mogelijk echografie om ‘in de voeten te kijken’ en de juiste oplossingsrichting te bepalen.

Waarom is Podozorg effectief?

Podozorg is een gespecialiseerde voetencentra met podotherapeuten en podologen met vele jaren ervaring en nascholing op voet en enkel gebied om ‘onoplosbare’ pijnlijke voeten aan te pakken. Podozorg werkt ook nauw samen andere zorgverleners zoals Fysiotherapeuten, Orthopeden, huisarts, pedicuren, schoenenwinkels en schoenmakers. Daarnaast deelt Podozorg ook haar ervaringen via Internet, Sociale Media en voetcongressen, zodat we in Nederland pijnlijke voeten steeds beter aanpakken en onder controle krijgen. Podozorg heeft een landelijke dekking van vestigingen die u hier kunt vinden.

Wat voor aanpak kunt u verwachten van Podozorg?

De volgende stappen zult u doorlopen om verbetering te ondervinden:

 1. Maak een afspraak bij Podozorg
 2. We bespreken het probleem, doen onderzoek en stellen een diagnose
 3. We stellen een plan van aanpak op en zo nodig met multidisciplinaire aanpak
 4. We bespreken met u het plan en de vervolgstappen
 5. Indien nodig zullen er maatwerk steunzolen voor u worden gemaakt
 6. We verwijzen u door naar andere aanvullende zorgverleners

  Maar dan komt het moeilijkste, want nu komt het erop aan en gaat ook u een rol spelen

 7. U moet therapietrouw zijn, dus de oefeningen uitvoeren, rust nemen, zolen dragen
 8. U moet doorzetten en dat kost tijd
 9. Podozorg blijft uw aanspreekpunt en volgt uw vorderingen

Plan B

Als alles is doorlopen, maar de aanpak niet helpt, gaan we over op een plan B. Plan B kan bestaan uit een afspraak maken bij bijvoorbeeld de pijn-poli, of een orthopedisch chirurg.

Vind een praktijk

Pijnlijke voeten en op zoek naar een pilletje? Wij leveren geen pilletje, maar wel een beproefde, gespecialiseerde aanpak, waarin uzelf een belangrijke rol heeft. Maak een afspraak bij een Podozorg praktijk en wij zetten u weer op het juiste spoor. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ellie Sluijter. Zij is (register) podoloog en AP-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Leonie

  “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

 • format_quote

  Ervaring van Frans

  “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

 • format_quote

  Ervaring van Erik

  “Mijn zooltjes zitten perfect en ondersteunen feitelijk je hele lichaam”

 • format_quote

  Ervaring van Adrie

  “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

 • format_quote

  Ervaring van Daniël

  “Ik ben zeer zeer tevreden over de wijze waarop de podoloog van Podozorg de pijn in mijn voet heeft verholpen. Ik liep al zeker een jaar met pijn in mijn rechter voorvoet!”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker