Veel mensen hebben last van pijn in de voeten of soms specifieker in de hielen. Men is vaak ten einde raad. Uw voeten dragen u elke dag en kunnen in de loop der tijd problemen geven die bij dagelijkse activiteiten tot pijn en zelfs chronische pijn kunnen leiden. Het is daarom niet vreemd dat men zoekt naar oplossingen voor hun problemen. Men is al bij verschillende zorgverleners geweest maar niet altijd heeft dat tot een oplossing geleid. Gelukkig kunt u bij Podozorg terecht.

Dit artikel is vooral van belang voor cliënten met chronische hielpijn klachten.

Het spoor bijster

Hielpijn blijkt bij veel cliënten een moeilijk op te lossen probleem, je raakt het spoor bijster. Dit komt onder andere doordat men de één na de andere zorgverlener al heeft afgelopen, die ieder voor zich het probleem aanpakken, maar niet altijd in staat zijn het op te lossen. Uit positieve resultaten bij onze cliënten, kunnen we vaststellen dat gespecialiseerde- en probleemaanpak een goede oplossing oplevert.

Ten einde raad

Bij Podozorg komen vaak cliënten die ten einde raad zijn. Deze cliënten raken soms in een sociaal isolement doordat ze in gewicht aankomen, het sporten niet meer gaat, geprikkeld zijn en zelfs depressief raken. Bij het consult neemt men een tas met zolen mee, diverse schoenen en een lijst met zorgverleners waar ze zijn geweest. Maar bij nader onderzoek constateren we dat diagnoses niet goed gesteld zijn, dat er niet voldoende gezocht is naar de werkelijke oorzaak en dat er vergeten wordt voorlichting te geven. In sommige gevallen spreken de verschillende zorgverleners elkaar zelfs tegen en hadden bijvoorbeeld aangegeven dat zooltjes van een andere zorgverlener niet goed zijn, of dat een voorgeschreven oefening niet nodig is. Dit geeft onduidelijkheid en wanhoop.

Probleemaanpak bij Podozorg

Het probleem aanpakken

Bij Podozorg doen wij het anders. U kunt een afspraak maken bij een Podozorg vestiging of u wordt doorverwezen naar één van onze Hielpijncentra. We hebben daar de beschikking over hielpijnexperts die gespecialiseerd zijn in de complexe anatomie van de hiel. Maar ook deze specialisten kunnen het niet alleen. Daarom werken we bij de probleemaanpak via een netwerk van zorgverleners met bijzondere interesse in de voet. Denk hierbij aan:

 • Registerpodologie
 • Podotherapie
 • Fysiotherapie
 • Orthopedisch schoenmaker
 • Sportarts
 • Pijnpoli
 • Orthopedische chirurg
 • Medische pedicure
 • Huisarts

We hanteren samenwerking met verschillende zorgverleners, maar geven ook een hoofdrol aan de cliënt. De cliënt heeft immers de dagelijkse leiding over de zorg rondom de eigen voeten, zoals de aanbevolen schoenen dragen, draaginstructies zolen opvolgen, oefeningen uitvoeren, voetbelasting-instructies opvolgen, etc.

Uitgangspunten probleemaanpak

De volgende uitgangspunten zijn van belang bij het verhelpen van hielpijn:

 • Gericht op verminderen of geheel laten verdwijnen van de hielpijn en herhaling voorkomen.
 • We starten met een intake en onderzoek door een hielpijnexpert.
 • We geven aandacht aan alle sporen die een oorzaak kunnen hebben.
  • Wat is de voorgeschiedenis, wat is er al ondernomen?
  • Zijn er soms twee problemen, waarvan er een niet eerder is herkend?
  • Hoe belast de cliënt de voeten (dagelijks gebruik, sport, werk)?
  • Wanneer treedt de pijn op, waar zit de pijn en wat wordt er dan gevoeld?
 • We kijken met echografie in de voeten, om de werkelijke oorzaak te vinden.
 • Uitzetten van een plan waar mogelijk meerdere zorgverleners bij betrokken zijn, die deel uitmaken van het netwerk van het Hielpijncentrum.
 • Geven van specifieke adviezen en/of voorschrijven van bepaalde producten, zoals therapie-zolen, schoenen, nachtspalk, en dergelijke.
 • Geven van algemene adviezen over de geconstateerde problemen, direct op te pakken oefeningen, gebruik van schoenen, rust en dergelijke.
 • De cliënt blijft onder controle bij het Hielpijncentrum. Informatie over oorzaak en terugkoppeling van resultaten wordt onderling uitgewisseld met betrokken zorgverleners.

Het doel van deze aanpak is zo effectief mogelijk de cliënt afhelpen van zijn/haar hielpijn via uitgebreid onderzoek en het opstellen van een behandelplan met probleemaanpak.

Probleemaanpak bij Podozorg

Podozorg

De Podozorg groep is vertegenwoordigd in heel Nederland, er werken registerpodologen en podotherapeuten die uitgebreide kennis en ervaring hebben met voeten. Deze zorgverleners kunnen nagenoeg alle voetproblemen analyseren, aanpakken, verbeteren en oplossen. We zetten daarbij de laatste techniek in, zoals voetscanners en echografie. Podozorg werkt samen met gespecialiseerde Hielpijncentra waar u geholpen kunt worden met chronische hielpijn klachten door zorgverleners met uitgebreide expertise op hielpijn.

Vind een praktijk

Heeft u hielpijn en bent u het spoor bijster? Maak een afspraak bij Podozorg en wij zetten u weer op het juiste spoor. Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ellie Sluijter. Zij is (register) podoloog en AP-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Pieter

  “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

 • format_quote

  Ervaring van Hulya

  “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

 • format_quote

  Ervaring van Larissa

  “Het consult was fijn, heel duidelijk en er wordt echt de tijd voor je genomen. Ik ben erg tevreden!”

 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

 • format_quote

  Ervaring van Edwin

  “De zolen werken zeer goed. Na erg lang lopen is de pijnklacht nog een 2tje waar het zeker een 8 was.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker