Jazeker kan dat!

In het voorjaar en de zomer is dit een veelgehoorde vraag in de praktijk van uw podoloog of podotherapeut. Het antwoord is: jazeker kan dat!

Steunzolen, ook wel therapiezolen genoemd, worden op maat gemaakt in uw schoen. Een schoen met een los voetbed is de beste oplossing voor een steunzool. U haalt de binnenzool uit de schoen en legt de steunzool erin. Wij zorgen ervoor dat dit mooi passend gemaakt wordt.

Bij sandalen is het essentieel dat het voetbed uit de schoen verwijderd kan worden. De steunzool moet stevig in de sandaal liggen om schuiven te voorkomen. Twijfelt u of de gevonden schoen of sandaal geschikt is voor u? Vraag gerust ons advies.

Ook een slipper (geen teenslipper) kan worden voorzien van een steunzool op maat. Dit heeft niet onze voorkeur maar het is mogelijk. Ook weer afhankelijk van de voetklacht krijgt u advies van uw behandelend therapeut.

Herhaaldelijk wordt gezegd dat de steunzool te lang is voor de sandaal

Dat kan kloppen omdat een sandaal vaak een halve maat kleiner gekocht kan worden. De tenen kunnen immers nergens tegenaan botsen met het lopen. Een schoen met een dichte neus moet daarom, met “overlengte” zoals dat heet, gekocht worden.

Uw therapeut kan een steunzool op maat maken voor uw sandalen, een mooie naadloze oplossing in de juiste kleur! U kunt het afdeklaagje van uw steunzool namelijk zelf bepalen in overleg met uw therapeut.

Wat is een goede sandaal voor mijn steunzolen?

Voor elke schoen, dicht of open geldt dat stevig in de hiel en met een veter of klittenbandsluiting de voorkeur geniet. Er zijn diverse merken te koop zoals Durea, Wolky, Waldlaufer, Xsensible, Gabor en Hartjes.

Uw therapeut helpt u graag. Zij zijn bovendien op de hoogte van de diverse merken en schoenenwinkels in uw regio.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een schoen of sandaal?

Let bij het kopen van een schoen of sandaal op de volgende punten:

  • Koop een sandaal of schoen wat later op de dag sommige voeten zwellen op in de loop van de dag.
  • Pas altijd beide schoenen.
  • Loop een rondje om goed te voelen hoe de schoen zit.
  • Pas op met naden en stiksels aan de binnen- en buitenzijde van de schoen wanneer u drukplekken of bulten op de voet heeft. Een naad of stiksel zal vanwege het materiaal en de dikte nooit uitlopen!
  • Brede voeten? Dan heeft u brede schoenen nodig.
  • Smalle voeten? Let op dat de schoen goed aansluit en dat de lengtemaat van de schoen goed is.
  • Niet helemaal zeker over de juiste maat? Laat uw voeten opmeten in de winkel of bij uw therapeut.
  • Sommige voetproblemen vragen om aanvullende eisen aan een schoen, uw therapeut zal u deze uitleggen tijdens het consult.

En hoe zit het dan met teenslippers?

Teenslippers zijn niet geschikt voor steunzolen. Echter u kunt teenslippers op maat laten maken met uw steunzool verwerkt in de loopzool. Vraag uw therapeut naar de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Benieuwd wat onze Podozorgers voor uw voeten kunnen betekenen? Met meer dan 100 Podozorg praktijken is er altijd een Podozorger bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Delia de Bliek. Zij is podotherapeut, (register) podoloog en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Jacqueline

    “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Daniël

    “Ik ben zeer zeer tevreden over de wijze waarop de podoloog van Podozorg de pijn in mijn voet heeft verholpen. Ik liep al zeker een jaar met pijn in mijn rechter voorvoet!”

  • format_quote

    Ervaring van Larissa

    “Het consult was fijn, heel duidelijk en er wordt echt de tijd voor je genomen. Ik ben erg tevreden!”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker