Dit artikel van Podozorg is gepubliceerd in de Libelle. Lees hieronder het artikel.

Hoe doe je dat?

Heel Holland wandelt. Vooral in coronatijd is wandelen een populaire vorm van bewegen geworden. De één houdt van een kort ommetje, de ander trekt er uren op uit. Hoe je ook wandelt, zonder de juiste voorbereiding ligt een blessure op de loer. Met een paar tips wandel je blessurevrij!

Zo wandel je verstandig:

  • Loop rechtop: maak jezelf lekker lang!
  • Zet je voeten niet al te veel naar buiten
  • Maak niet te grote passen waarbij je je knieën overstrekt en plaats je voetendicht bij je lichaam
  • Zet niet te veel af met de bal van je voet: trek actief je knieën op
  • 5 Loop in je eigen tempo!

Blessurevrij wandelen

Kies goede schoenen

Loop geen lange stukken op je normale schoenen, maar kies voor goede sportschoenen. Nog beter is een voor jou geschikte wandelschoen. Dat hoeven echt geen paar zware en stugge stappers te zijn. Je kunt tegenwoordig ook hele lichte, comfortabele wandelschoenen kopen.

Let op je sokken

Naast goede schoenen is het soort sokken dat je draagt belangrijk. Goede wandelsokken voeren transpiratie af en voorkomen blaren. Er zijn zelfs wandelsokken die je bloedsomloop stimuleren, zodat je minder snel moe wordt. Zorg in ieder geval voor sokken die perfect passen.

Train je spieren

Wandel je veel, dan loont het om zwakke spieren te trainen. Vergeet naast je beenspieren je bil- en heupspieren niet: die zijn erg belangrijk bij het wandelen. Ook je voetspieren kun je goed trainen met allerlei oefeningen. Op deze pagina vind je een aantal video’s.

Steunzolen en teenstukjes

Leidt wandelen toch tot pijnklachten in je voet of heup, dan kan een expert van Podozorg je helpen. Bijvoorbeeld met steunzolen of teenstukjes (ortheses) op maat. In een Podozorg-praktijk ziet een deskundige direct hoe je weer snel pijnvrij kunt wandelen.

Vind een praktijk

Met meer dan honderd Podozorg-praktijken vind je altijd een podoloog of podotherapeut in de buurt. Klik op de onderstaande knop voor een vestiging dichtbij. Daar maak je je voeten blij mee.

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Daniël

    “Ik ben zeer zeer tevreden over de wijze waarop de podoloog van Podozorg de pijn in mijn voet heeft verholpen. Ik liep al zeker een jaar met pijn in mijn rechter voorvoet!”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

  • format_quote

    Ervaring van Nancy

    “Mijn dochter was meteen gewend aan de steunzolen, draagt de zolen elke dag en heeft ook geen last meer van haar achillespees.”

  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker