Een echte opfris-les

Op veler verzoek! Een echte opfris-les. Uitleg over ‘de normale voet’ welke (gewrichts-) standen horen daar bij, wanneer begin je het een holvoet te noemen en wanneer een platvoet? Hoe herken je voorvoetvarus en voorvoetvalgus, welke retrograde inwerking van kracht heb je van voorvoetinversie en voorvoet eversie?

U heeft zelf invloed op het lesprogramma door van te voren een verzoek in te dienen welk onderwerp u behandeld wilt zien.

Cursus als e-learning

Klik op de onderstaande knop om naar de e-learning te gaan:

Naar e-learning

Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Onderwerpen

  Hoe herken je voorvoetvarus en voorvoetvalgus, welke retrograde inwerking van kracht heb je van voorvoetinversie en voorvoet eversie?

  Passagesyndroom van het talocrurale gewricht en de lengte van de triceps surae, de hakhoogte van de schoen en instabiliteit van TMT-I en de gevolgen voor de laterale bundel van de fascia plantaris.

  Het windasmechanisme, wat zijn de gevolgen voor de laterale MTP-gewrichten als de hallux niet extendeerd in de afzet? Doel is het inzicht te vergroten van processen die kunnen leiden tot pathologie.

 • Doelgroep

  Deze cursus is bedoeld voor registerpodologen en podotherapeuten die hun praktische kennis over biomechanica va de voet willen opfrissen.

 • Docent(en)

  Deze cursus wordt gegeven door:

  Robert Wonink

 • Kosten

  € 175,00 excl. 21% BTW.

 • Accreditatie

  Accreditatie voor deze cursus is in aanvraag bij KABIZ en NVvP.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Klik dan op de onderstaande knop en vul uw gegevens in.

Inschrijven e-learning

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Edwin

  “De zolen werken zeer goed. Na erg lang lopen is de pijnklacht nog een 2tje waar het zeker een 8 was.”

 • format_quote

  Ervaring van Karin

  “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

 • format_quote

  Ervaring van Bernard

  “Perfecte behandeling, had erg last van voeten, branderigheid met lang lopen of stilstaan. Voor deze klachten zolen aangemeten en sinds het begin geen last meer.”

 • format_quote

  Ervaring van Rosa

  “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

 • format_quote

  Ervaring van Joyce

  “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker