Orthopedische schoenaanpassingen

Orthopedische schoenaanpassingen (OVAC-verstrekkingen) kunt u professioneel en betrouwbaar via Podozorg doen. Ons team bestaat uit onder andere twee adaptatietechnici die vrijwel alle orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC) voor u kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan afwikkelvoorzieningen en hakzoolverhogingen, maar ook zoolverstijvingen. Het orthopedisch schoentechnische werk wordt gedaan in de werkplaats in Zevenaar bij Hoevers Orthopedie. Onze administratie afdeling regelt de administratie en financiële afwikkeling voor u.

Zo werkt het

U meet de steunzolen aan en neemt de schoenen in ontvangst. Vervolgens stuurt u de schoenen en uw opdracht voor steunzolen naar ons hoofdkantoor in Eerbeek. In de OVAC-brochure vindt u een afgiftebon die u kunt invullen en als bewijs aan de klant kunt meegeven.

Schoenen worden altijd op donderdag naar de orthopedische schoenmaker gebracht en gehaald.

Wij regelen administratie en financiële afwikkeling

Op de afdeling administratie worden de schoenen administratief verwerkt en gekoppeld aan de steunzolen. Het kant-en-klare pakket wordt van hieruit verstuurd naar de klant.

Wij regelen de financiële afwikkeling met de zorgverzekering van de klant in samenwerking met de orthopedisch schoenmaker. Voor een eerste verstrekking heeft de klant altijd een verwijzing van een orthopedisch specialist nodig om voor een vergoeding van de ziektekostenverzekering in aanmerking te komen. Deze vergoeding komt uit de basisverzekering en valt dus niet onder het eigen risico.

Patiëntfolder OVAC

Voor een duidelijke uitleg over OVAC aan uw klant kunt u de patiënten brochure OVAC- orthopedische voorziening aan confectieschoenen bestellen in onze webshop (zie pagina 12).

Contact

Onze contactpersonen over OVAC zijn Alberdien de Vries en Susan Gruben.

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

+31 852736200 (u kunt uw vraag telefonisch stellen of via WhatsApp)

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Ria

  “Ik ben zeer tevreden over mijn steunzolen. Vanaf de eerste dag heb ik ze hele dagen in m'n schoenen zitten.”

 • format_quote

  Ervaring van Laura

  “Voor mij is dit de eerste keer dat ik bij het vernieuwen van steunzolen echt baat heb en verbetering merk door de goede steun.”

 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

 • format_quote

  Ervaring van Sija

  “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker