Voordelen als Podozorg praktijk

Intercollegiaal overleg

Naast speciale scholingen bieden we u als Podozorger de mogelijkheid tot intercollegiaal overleg (ICO).

Intercollegiaal overleg is meer dan zomaar een overleg met collega’s. Het is een verbetermethode om de kwaliteit van de dagelijkse beroepsuitoefening te verbeteren. Om daadwerkelijk tot verbetering en diepgang te komen is het gebruik van methodiek belangrijk. Het Podo Educatie Programma exclusief voor Podozorgdeelnemers maakt gebruik van de methodes ‘intervisie’ en ‘casuïstiek’.

Het doel van intercollegiaal overleg is reflectie op eigen handelen en leren van elkaar. Binnen deze doelstelling kunnen de accenten per bijeenkomst verschillen naar de volgende subdoelen:

  • Het uitwisselen van inzichten;
  • Het benoemen van individuele leerpunten;
  • Het vertalen van leerpunten naar verbeteringen in het handelen.

Belangrijk bij intercollegiaal overleg is wederzijds vertrouwen en een open leerklimaat. Het draait om leren van elkaar en vergroten van het inzicht in elkaars werkwijze en niet om het ‘beoordelen’ van een collega

Terug naar alle voordelen

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.