Schoenaanpassingen via Podozorg

Orthopedische schoenaanpassingen (OVAC-verstrekkingen) kunt u professioneel en betrouwbaar via Podozorg doen. Ons team bestaat uit onder andere twee adaptatietechnici die vrijwel alle orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC) voor u kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan afwikkelvoorzieningen en hakzoolverhogingen, maar ook zoolverstijvingen. Het orthopedisch schoentechnische werk wordt gedaan in de werkplaats in Zevenaar bij Hoevers Orthopedie. Onze administratie afdeling regelt de administratie en financiële afwikkeling voor u.

Zo werkt het

U meet de steunzolen aan en neemt de schoenen in ontvangst. Vervolgens stuurt u de schoenen en uw opdracht voor steunzolen naar ons hoofdkantoor in Eerbeek. In de OVAC-brochure vindt u een afgiftebon die u kunt invullen en als bewijs aan de klant kunt meegeven.

Schoenen worden altijd op donderdag naar de orthopedische schoenmaker gebracht en gehaald.

Wij regelen administratie en financiële afwikkeling

Op de afdeling administratie worden de schoenen administratief verwerkt en gekoppeld aan de steunzolen. Het kant-en-klare pakket wordt van hieruit verstuurd naar de klant.

Wij regelen de financiële afwikkeling met de zorgverzekering van de klant in samenwerking met de orthopedisch schoenmaker. Voor een eerste verstrekking heeft de klant altijd een verwijzing van een orthopedisch specialist nodig om voor een vergoeding van de ziektekostenverzekering in aanmerking te komen. Deze vergoeding komt uit de basisverzekering en valt dus niet onder het eigen risico.

Patiëntfolder OVAC

Voor een duidelijke uitleg over OVAC aan uw klant kunt u de patiënten brochure OVAC- orthopedische voorziening aan confectieschoenen bestellen in onze webshop (zie pagina 12).

Contact

Onze contactpersonen over OVAC zijn Alberdien de Vries en Susan Gruben.

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

+31 852736200 (u kunt uw vraag telefonisch stellen of via WhatsApp)

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.