Zoolvervaardiging uitbesteden bij Podolab

Een betrouwbare partner

Wanneer u de vervaardiging van uw therapiezolen uitbesteedt aan het Podozorg Podolab, dan bent u verzekerd van kwalitatief zeer hoogstaande producten, die zowel vanuit wetenschappelijk oogpunt als vanuit klanttevredenheid onderzocht en verbeterd zijn aan de hand van de meest recente onderzoeken.

In ons Podozorg Podolab worden de zolen die u bij ons bestelt vervaardigd en binnen vijf werkdagen geleverd. Technisch is alles mogelijk. De zolen worden verstrekt in vijf stappen waarvan de eerste twee in uw praktijk plaatsvinden.

In uw praktijk

  1. Meting met uw eigen meetsysteem
  2. Invullen Podozorgformulier en (digitaal) verzenden

Podolab

  1. (Digitale) constructie van de therapiezool
  2. Centrale vervaardiging van de therapiezolen, steunzolen, sportsteunzolen of inlays
  3. Levering binnen 5 werkdagen

Alle varianten van uitbesteden zijn mogelijk, van geheel zelf gemodelleerde zolen, alleen laten uitfrezen tot en met geheel door ons laten ontwerpen en vervaardigen.

Voor 2D- en 3D-scanner, schuimbakje of gipsafdruk

Onze software is afgestemd op alle denkbare meetsystemen. Vanaf uw eigen 2D- of 3D-scanner kunt u uw digitale bestand versturen en de 2D- of 3D-aangemeten zool door ons laten vervaardigen.

Ook uw schuimbakje of gipsafdruk kunt u eenvoudig opsturen. Wij beschikken zelf over diverse 3D-scanners, zodat we uw opdrachten voor 3D-zolen in eigen huis kunnen verwerken. We scannen de schuimbakjes of gipsafdrukken en verzamelen de informatie in GP manager. De zolen worden gemodelleerd, gefreesd, geschuurd en zorgvuldig afgewerkt. U ontvangt het eindproduct binnen 5 dagen of de zool wordt volgens afspraak bij de klant geleverd.

4 type zooloplossingen

U kunt uw therapiezolen steeds bestellen in minimaal, normaal, maximaal of de sportversie. Zo kunt u de therapiezool aanpassen aan het gebruiksdoel en behandeldoel.

Minimale oplossing

De minimale oplossing bestaat uit aangemeten carbonzolen met therapielandschap. Hiervoor hebben wij nodig: uw podotherapeutische werkdiagnose, het voettype (hol- of platvoet) en de hakhoogte van de schoenen waarin de zolen gebruikt gaan worden. Carbon is vliesdun en zo sterk als staal, hoe dikker hoe stijver. Onze carbonzolen hebben dikke en dunne zones en de carbonzolen verschillen per diagnose. Met een carbonzool kunt u in een paar nette schoenen (zoals Van Bommels of pumps) toch therapie bedrijven.

Normale therapiezool

De normale zool is meestal een podotherapiezool met elementen. In de zolenbibliotheek is voor iedere diagnose een specifiek behandelplan voor handen waar u gebruik van kunt maken.

Maximale oplossing

De maximale oplossing is in de meeste gevallen een orthopedische (kuip)steunzool met therapeutisch landschap.

Sportoplossing

U kunt ook aangemeten sportzolen bij ons laten vervaardigen. Hierbij kunt u kiezen voor een minimalistische sportzool of een vol-ondersteunende sportzool, meer of minder demping en u kunt werken met sturingswiggen. Meestal worden sportzolen aan twee zijden gefreesd, om ze op deze manier aan te passen aan de bodem van een sportschoen.

Beproefde oplossingen in Zolenbibliotheek

Als Podozorg deelnemer kunt u gebruik maken van de uitgebreide zolenbibliotheek van ‘bewezen-goede-zolen-per-diagnose‘. Bij elke diagnose zijn er vier zolen beschikbaar: minimale versie, normale versie, maximale versie en sportversie. Hiermee kunt u uw beleid perfect afstemmen op de gebruiksdoelen van de therapiezolen van uw klant.

Gemakkelijk met speciale software

Voor de bestellingen van therapiezolen is speciale software ontwikkeld: GPManager, zodat u met één druk op de knop klaar bent met het plaatsen van een order (zie verder hoofdstuk GPManager in de bijlage). Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de software Intellisole van Voxelcare.

Wanneer er bijzonderheden zijn, kunt u dit aangeven in de software en voor vragen of informatie kunt u altijd terecht bij onze collega’s. Ondersteuning op het gebied van de software wordt u aangeboden door HaBieNet Service B.V. Meer informatie over HaBieNet vindt u in de bijlage.

Transparant, snel, betrouwbaar

Podozorg streeft ernaar om opdrachten binnen 5 werkdagen te leveren. Wij kennen geen bedrijfssluiting en werken 6 dagen per week het hele jaar. U krijgt als klant van iedere opdracht een opdrachtbevestiging per mail.

Alle opdrachten worden voorzien van een unieke barcode, waarbij alle gegevens worden vastgelegd: klant, materiaal, leverancier van het materiaal, verlijming, afwerking, diktes, maatvoering, orderdatum, prijs, kleur, links/rechts symmetrie, en opmerkingen bij de order. Zo is alles reproduceerbaar en te allen tijde terug te vinden. Wij streven naar hoogste kwaliteitsstandaard van heel Nederland.

Contact met Podolab

Onze contactpersoon Podolab is Chantal de Winkel.

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon

+31 622128524 (u kunt uw vraag telefonisch stellen of via WhatsApp)

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.