Onze Research & Development afdeling

Podozorg Nederland gelooft in de kracht van een eenduidig, evidence based therapiebeleid in al haar vestigingen. Dit mogelijk maken is de kerntaak van afdeling Research en Development (R&D)

Nieuwste producten en technieken binnen handbereik

Dankzij intensieve samenwerking met de universiteit van Münster en andere kennisinstellingen weten we zeker dat Podozorg voorloopt in kennis over innovatieve producten, zowel in software als in hardware.

Altijd een paar stappen vooruit op de massa, dat is het devies bij Podozorg. De patiënt merkt het meteen en ervaart dit als professioneel. Het gaat om de hele pallet, van praktijkinrichting tot aan het visitekaartje en niet in de laatste plaats de verstrekte hulpmiddelen.

Evidence based therapiebeleid

Afdeling R&D is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van een evidence based behandelplan per diagnose met bijbehorende zorgproducten en het aanreiken hiervan aan de Podozorg-deelnemers.

Het therapiebeleid dat afdeling R&D aanreikt aan Podozorg-deelnemers stoelt op het meest recente voorhanden wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast worden het behandelplan en de zorgproducten continu geoptimaliseerd aan de hand van voortschrijdend inzicht uit eigen effectiviteitsstudie.

Therapieplannen die afdeling R&D aanreikt, zijn exclusief van en voor Podozorgdeelnemers.

Interne effectiviteitsstudie

Podozorg Nederland onderzoekt continu de tevredenheid van haar klanten en de mate waarin de zorg die wij bieden effectief is. Meerdere Podozorgdeelnemers zijn bij dit onderzoek betrokken.

De datastroom uit dit onderzoek wordt wekelijks geanalyseerd door het team R&D en naast resultaten gelegd die bekend zijn uit trials uit de hele wereld. Team R&D vertaalt de bevindingen uit dit onderzoek naar verbeteringen in het therapiebeleid van Podozorg Nederland.

Het team Research en Development

De afdeling R&D wordt ingevuld door een team van drie personen dat zich dagelijks bezig houdt met onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe therapieën. Daarnaast heeft het team korte lijntjes met (internationale) experts die niet direct onderdeel uitmaken van het team.

Bronnen

Naast eigen intern onderzoek haalt de afdeling R&D haar kennis uit internationale medische zoekmachines op internet en recente internationale medische publicaties.

Terug naar alle voordelen

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.

 • 20 september 2018

  Verandering van de voet tijdens zwangerschap

 • 13 september 2018

  Voetproblemen bij ouderen

 • 06 september 2018

  Een pijnlijke enkel, wat nu?

 • 02 augustus 2018

  Zwemster met voorvoetpijn